Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högmod...

Att vara förmer än andra
anser sig veta vad som är rätt och fel
anser sig vara klokare, sannare,
betraktar andra som dumma, enfaldiga
syndiga, onda.
Kort sagt,
att inte vara i ögonhöjd och
sakna respekt för sin nästa.
Då har
dödssynden slagit rot,
den ädlaste av alla.




Fri vers (Prosapoesi) av Shifra
Läst 131 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-01-27 17:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shifra