Som Lustans Lakejer sjöng: "Samma gamla sång..."

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som Lustans Lakejer sjöng: "Samma gamla sång..."




NYGAMMAL FÖRUTSÄGBAR VÅR

morgon på gården

inget inplanerat

visslar blondielåtar

spanar in en tjej

pengar på fickan

vintern har passerat

livet därute

väntar nu på mig

 

 

vårsolen tinar

nya tider spirar

allting vill förnyas

inklusive mig

flickorna flinar

ser mig som en spya

ville söka tillflykt

sökte den hos dig

 

 

våren är alltid

samma slags förväntan

åttiotalets drömmar

sända i repris

rödkindad, flätad

stiger fäbojäntan

smyger tätt intill på

gamla filmers vis

 

 

fräcka cityflickor

återspeglar våren

citystövlar sparkar

drömmarna i kras

exponerar trånsjukt

nästan halva låren

ribbstickat och mörkblått

vandrande kalas

 

 

feminin fägring

våren i ett nötskal

pengarna i pluskan

skänker ingen tröst

djupaste såren

skapar alla själskval

fast vilda våren

leker i mitt bröst

 

 

LARZ GUSTAFSSON   28/1 2010




Bunden vers av Larz Gustafsson VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-01-28 11:18



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja vårkänslor...de är speciella....och det är nåt vemodigt när årstiderna växlar. Man får så många minnen. Jag älskar att läsa det du skriver. Tack.
2010-01-29

  anits VIP
Du är så otroligt bra att måla med ord
den här är inget undantag, härlig att
läsa
2010-01-28

  Måna N. Berger
Gryende vårkänslor, vårlig förväntan och vemod, med elegans framfört!
2010-01-28

    Sven-Erik Sköld
Du är sannerligen en ordkonstnär, med färg på Din pensel! Du har med andra ord, en verklig gåva att uttrycka Dig; ja måla med ord! Man "ser" det Du beskriver. S-E
2010-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP