Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jacob.

Hans ögon glimmade till i mörkret.Då kände jag mig genast tryggare.
"Kom fram, Jacob,"lockade jag med mjuk röst.En lång man klev ut och det vita ansiktet blev synligt i ljuset av en lampa."Hej!Jag tänkte om du behövde en livvakt ikväll.Det finns många skumma typer,"log han brett så de vassa hörntänderna syntes.Jag log tillbaka och nickade långsamt."Du tycks alltid veta var jag befinner mig."Jakob blinkade med ena ögat."Är det så dåligt då?"Med ett skratt skakade jag på huvudet."Det menade jag inte,din retsticka."
Lite senare promenerade vi ut ur parken."Vad gjorde du här föresten?"frågade han nyfiket."Jag behövde tid att tänka."Jag såg att Jacob gärna ville veta så jag berättade.
Han visslade till."Då förstår jag att du gick ut hit.Vill du att jag ska följa med dig hem?"Det ville jag gärna.
Inne på mitt rum satte han sig på min säng medan jag skrev färdigt en uppgift till skolan.Utanför började vinden yla.Det var mysigt på något sätt.Jag hörde Jacob resa sig från sängen och sedan lade han en hand på min ena axel."Går det bra?"Jag nickade.Det pirrade till i magen.Jag undrade varför.Jacob och jag hade varit vänner sedan jag var 14 år.Det var kanske konstigt att bli vän med en vampyr men det gav jag blanka sjutton i.Han var snäll och hade svart humor vilket passade mig perfekt.Dessutom var jag avundsjuk på att han slapp gå till skolan om dagarna.Blodsugare låg och sov i sina kistor tills skymningen kom.Hade någon erbjudit mig att bli en nattens varelse hade jag tackat ja direkt.Inte för att Jacob hade gjort det under hela den tid vi känt varandra.Kanske var det på grund av vilka konsekvenser det skulle få.Hur skulle man förklara för mamma om jag helt plötsligt blev blek som snö, bara ville vara uppe på nätterna och hade aptit på blod?Nu undrar ni kanske hur Jacob kunde vara i mitt hus utan att mamma fick spel?Mycket enkelt,han drack inget blod här och blekheten skylde vi på hans släktingar från Irland.Min familj har olivbrun hud så det hade varit konstigt om jag plötsligt blev vit.Man kunde knappast skylla på sitt irländska arv när de enda släktingarna man hade kom från Spanien och var bruna som chokladsås.Alternativt skulle jag kunna flytta efter en omvandling.Hem till Jacob tillexempel.Men jag vågade inte avslöja mina funderingar för honom.Innerst inne viste jag dessutom hur mycket jag skulle sakna mina föräldrar.Vad skulle ske?Hur jag än gjorde skulle någon eller några påverkas.




Prosa (Novell) av Vampyrens hjärta
Läst 104 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-01 17:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta