Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utblottad.

utslängd
utblottad
vems tårar svider när man gråter
för en förlorad själ
vem kommer älska allt
av goda, fula och det onda
vem älskar full
vem älskar även hon den sunda
älskarinnan till för många
men älskad av så få
ifrågesatta val
på vägen till en lycka
moral och styrka
i evigt slag mot sitt jag
vem drömmer samma dröm
värderingar och normer
vem ringer 112
vem håller tal på en begravning
undran om en störning
narcissism och borderline på botten
förstå den röda tråden
och dess enorma svält
vem bjuder på en säng
och inte väntas röra
vem kommer mena allt
vem kommer nyktert glömma
mjuka ord och hårda lemmar
utan att kräva någonting
inte förväntas att ens stanna
uppskatta varje slag
med blodsmak
i munnen
som världen skänkte
för ens andra sätt
uppskatta allt som inte setts
med egna ögon
eller egna händer
hur andra drunknar
i 0,70 cl
vem ville visa Portugal
vem blev en kejsare här hemma
hoppades på bättre
slängde ut ens enda barn
i hav av sprit
på västfronten intet nytt
det slaget har redan slagits
sen man förlorade allt
ett skötsamt barn
en riktig far
som drevs ut mot land
där det glömdes hur det är att leva
vem orkar älska ett misstag
vem orkar vara synden
när man knappt ens orkar finnas
i en värld där ingen verkar
vilja minnas
att varje själ har lidit sitt
där varje man har mist sin kvinna
där varje barn har blivit glömt
och alla drömmar har nog stulits
vem orkar vara den
som alltid orkar minnas?




Fri vers av amber
Läst 603 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-07-23 21:13



Bookmark and Share


    majak0vskij
Mycket vackert och tänkvärt, det känns väldigt genuint på något sätt. Känslan tränger genom starkt.
2011-08-22

    ej medlem längre
Jag antar utmaningen ligger i att älska när det är som svårast. Att älska när allt smakar socker rubbar ju inga berg precis.

Bra text.
2011-07-23
  > Nästa text
< Föregående

amber
amber