Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven 1999-08-11


Barn till slagskämpar

Barn till slagskämpar

De få där stannar
Efter länge ha vandrat
Ensamma de bannar
De som ej får klandras

Ty prisade äro dem
Med styrkan i behåll
Och upphöjda som
En sömmerskas raka fåll

Vidar rasar livet
När ingen respekterar
Allt är taget för givet
För att ingen agerar

Barnen som någon skall lära
Enfaldiga oss
Skall sedan tyngden få bära
När vi lärt dem att slåss

Madeleine Ekenstéen
1999-08-11




Fri vers av Madeleine Hirschberg
Läst 372 gånger
Publicerad 2005-10-30 20:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Hirschberg
Madeleine Hirschberg