Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...bara sett dig göra


Ibland när jag blundar sitter du här framför mig och lägger huvudet på sned och ler sådär som jag..

Som ett parti fia med knuff. Eller TP. Eller monopol. Fast personligt.
Fick en lite mindre figur att spela med. Vit bland alla andra färgstarka, men den sträckte på sig så gott den kunde. Försökte säga, se på mig jag är något att ha. Den enda jag verkligen litade på spelade med herr Blå och det var inget jag ville komma i vägen för. Var inte där för att komma i vägen. Var där för att ha kul.
Så satte vi igång. Vi slog med tärningar och jag hamnade på rutan bredvid dig. Det ställdes frågor både om spelet och sådana som kräver ärliga svar. Blir nervös när saker kan gå fel. Tänkte lite för lite och rodnade lätt. Du viskade i mitt öra. Jag så in i dina ögon och trodde att jag såg inbillning. Sen flyttade vi båda rutor.

I fängelserutan står man still. Någon av oss var där. Eller så cirkulerade vi runt den på varsitt håll.
När spelpjäs Röd-och-Cool visade sig svag och spelpjäs Gul-och-Honom-Vill-Jag-Ha höll sig lågt borta var det svårt att veta vilka regler jag skulle ska följa. Taktikbyte eller bara slump. Vem vet? Jag har ingen aning för minnet har luckor. Kan säga att vi gick i en labyrint men kan inte säga att jag inte var med om vilken väg vi skulle ta. Och när rött och vitt blivit grisskärt delade vi upp oss. Det slog mig, håller man sig till höger hela tiden sägs det att man kommer ut och mitt i vilsevandringen var du där igen. Gul och glad och jag fick leda vägen om du ledde samtalet.

I Ja och Nej frågor är chansen att svara rätt 50%. Men det fanns fler val. Och regelboken låg kvarglömd i förpackningen. Men så länge det går bra och det känns rättvist vem kan då klaga? Får man spela med hemmagjorda regler? Får man spela lite bakom ryggen? Är det fusk om man låter bli att svara på frågor som inte ställs? Det var ingen pakt det var känslor. I alla fall attraktion. Det är svårt att skilja på sånt när man vet vad man vill. Och trots att röd fortfarande var vilse i labyrinten så struntade jag i honom. Han var inte ensam. Och likadant gjorde hon som jag verkligen litade på med mig. Man behandlar andra som man blir behandlad. Och om man slår en sexa får man slå igen. Gick hem dagen efter och vann på mitt sätt. Log på mitt sätt. Men
Ära är ett så mycket bättre pris än jag någonsin förstått.




Fri vers (Prosapoesi) av Elionwy
Läst 298 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-07 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Elionwy
Elionwy