Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
skräcken, det dunkla, osynliga kan vändas till möjligheter


skräckpolska



Polska / efter att ha sett pjäsen
Clownen ska dö


Jag har dödat clownen för han gråter
Jag har dödat clownen för skrattet på fel ställe
Jag dödade clownen redan vid tre års ålder
Jag skar skrattet ur munnen på honom
Jag körde hans tårar rakt in i bergväggen
Jag var ministern, sopkillen, basketspelaren,
journalisten, överallt hela tiden dödade jag
clownen som rodde roddbåt i mitt hjärta
han skulle inte få skämma ut mej, göra
mej löjlig inför klasskompisar, lagkompisar,
arbetskamrater, vänner och fiender
jag sköt ner honom, stampade på hans
skämt, varför måste han stå i kjol spela
tvärflöjt ropa Mamma pappa jag har blivit
en clown Clownen ska dö, clownen ska dö
i mej igen och igen och igen tills det inte
finns en enda droppe clown kvar, inte en
enda droppe som kan få mej att svämma över
svämma över tills jag blir stående framför
mej själv i ett gathörn säger Det där är inte
jag, det där är rädsla, rädsla för att visa sej
rädd, jag stapplar fram till clownen, darrar,
skälver, kysser hans läppar






Jag såg dej i affären. Du tittade på mej.
En kort stund trodde jag att du förstod
vem jag var. Sen såg jag att du
inte alls förstod.
Du gick omkring jättelänge och letade
efter något bröd. Du kunde inte välja.
Du tog inget bröd. Jag har också ofta
svårt för att bestämma mej.

Brev från okänd



Polska / innan skallen öppnades
på hemlig begäran


Sol betyder sked i huvudet
Vägg betyder kväll i magen
Kram betyder kärlek i benen
Natt betyder ett berg av glas
En liten flicka står framför mej
tar farväl
påstår att hon var mej
för länge sen





Polska/ efter att ha läst
Människohamn


Havet genomskinligt
och måsarna
så att det går att se deras hjärtan slå
när dom flyger

genomskinlig
båten
och trappan
under vattnet














Fri vers av mauritz blodapelsin
Läst 439 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-12 22:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mauritz blodapelsin

Senast publicerade
skräckpolska
* Se alla