Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskhål

Vet du?
Vi borde tvätta av oss vardagens meningslösa krav..
Jag vet en plats där ingen kan nå oss..
Kom med på en simtur i Stillhetens hav..

Låt oss söka upp ett maskhål..
jag vet att d kan verka..
som att leta efter en nål i en höstack..
men d går!!

Jag vet för jag hittade ett igår..
plockade upp den..
o stoppade den i min ficka..
när jag sen kom hem o skulle titta lite närmare på den..
slukade den upp mig..
o spottade ut mig..

inom loppet av en sekund..
slungades jag ut..
o hamnade på en plats..
där jag aldrig varit på förut..

Först greps jag av panik..
men vaccumet svalde mitt skrik..
sköljde ner min förvåning ..
..o såg mig omkring..

Öppet lansdskap av kratrar
i alla olika former o storlekar..
o ett vitt öppet hav..
som jag tänkte jag gärna ville bada i..

Ögonen tog in intryck..
o hjärnan proccessera..
"Du befinner dig på månen numera"

Började promenera..
men fötterna från underlaget frigjordes..
så jag levitera..
svävade fram som en vind..
då det började regna.. stjärnor..

Fångade en i min hand..
exhalterad..
var min första tanke att ropa ditt namn..
för att visa dig min nyfunna skatt..
munnen öppnades..
men verkligheten hann i kapp..
du var ju inte med mig denna sällsamma
stjärnströdda natt..

Som du säkert kan tänka dig
var det spektakulärt o extraordinärt..
så om livet e dig kärt
o du verkligen vill känna vad det är värt..
hjälper du till att leta..
efter maskhål..

så även du kan få veta hur det känns..
att lämna bakom..
jordbunden existens..
o uppleva den extravagans
som stjärnorna bjuder på..
när dom dansar sin intergalaktiska dans..

tänk dig..
på avstånd kontemplera..
moder jord..
ta ett dop i Stillhetens hav..
o dela en naken upplevelse..
som aldrig kommer att kläs..
i ord..








Fri vers av Fröken Sinnesmjuk
Läst 502 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-16 23:48



Bookmark and Share


  Gawain
Ja det här var ju mustigt värre. Alice i underlande torde känna sig närmast klen i detta vilda sällskap. Härliga rader.
2010-02-16
  > Nästa text
< Föregående

Fröken Sinnesmjuk
Fröken Sinnesmjuk