Människan är en gemen, lumpen och usel varelse.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Människan är en gemen, lumpen och usel varelse.




DISTANSERADE

en efter en

droppar de av

de där som du litat på

och när du frågar varför

finns det inget svar att få

 

en efter en

bleknar de bort

i självvald obskyritet

och du nöts ned

av gåtan

som blev till en hemlighet

 

ett efter ett

passerar revy

alla minnen av glada skratt

allt klingar ut

runt kolelden

i förnekelsens kalla natt

 

 

LARZ GUSTAFSSON     20/2 2010

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-02-20 22:19



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Sveket. Smärtsamt och starkt tecknat mot koleldens glöd i mörkret.
2010-02-21

  rebecca d VIP
och du nöts ned

av gåtan

som blev till en hemlighet

den raden tycker jag var fantastisk! Hoppas du inte tycker det är överord, men smått genialisk...
och innehållet till trots och dess trista sanning...så är det en vacker dikt på nåt sätt...för du väver ihop orden så fint.
2010-02-21

  Larz Gustafsson VIP
Människan är i sitt oomvända tillstånd en syndare.
2010-02-21

  Elaine.S VIP
Jag håller inte med om inledningen, men din dikt bär på känslor man kan känna igen.
2010-02-21

  Suzy med punkterna
Den smärtsamma verkligheten
2010-02-20

  anits VIP
Många sanna ord här, kan
bara hålla med
2010-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP