Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bibeln: "Gud står emot de högmodiga, men de ödmjuka ger han nåd"


Det enda som hindrar Guds verk

i en Människas liv

är hennes högmod.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 118 gånger
Publicerad 2010-02-25 11:32



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Människan är skapad till Guds avbild, d.v.s. till en relation med sin Skapare. Det som hindrar henne - i det fall hon blivit upplyst om vägen till en upprättad Gudsrelation - är hennes högmod/stolthet som gör att hon vägrar gå den vägen som Gud utvalt åt henne, nämligen den person som sa: "Jag är vägen, sanningen och livet, ingen kommer till Fadern utom genom mig".

Om hon nu till äventyrs prövar den "nyckel" till Fadershuset som JESUS-Namnet är, kommer hon att kunna konstatera, att den fungerade; då Gudsupplevelsen är en inre, påtaglig verklighet. Hon har då "vittnesbördet inom sig själv", som Bibeln uttrycker det.

Jes. 53:6 "Vi gick alla vilse som får, var och en av oss ville vandra sin egen väg".

Tack för Din kommentar! Mvh S-E
2010-02-25

  LenaJohansson VIP
psykologiskt sett självklart, eftersom högmod innebär att man har någon slags övertro på sig själv och därmed inte ser riktigt klart
behöver inte ha med någon slags gud att göra.
bara så som människan är ibland, vissa mer, andra mindre-

ödmjukhet kommer med insikt. insikt är ju en förståelse för att det finns olika sätt att uppnå samma resultat. det lär man sig med tiden....
2010-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld