Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har ibland fallit på min lott att söka förklara ovanliga ord som dock ännu då och då dyker upp, som en kork ur en flaska, i det vardagliga språket.


Avdelningen förklarade ord - Dagens ord är Dagos




Dagos

Dag = manligt förnamn, förekommer även i mer gruvliga sammanhang och kallas då dagbrott, kan även härledas till den del av dygnet då det är ljust utomhus, kortare period av dygnet vintertid och en längre period av dygnet sommartid. En dag räknas oftast från någon gång mellan 06.00 och 08.00 till ungefär 16.00 till ungefär 18.00. Mellan 18.00 till ungefär 22.00 är det kväll och tiden mellan 22.01 till 05.59 kallas därför populärt också natt.

OS = luft, ånga med doft eller odör




Ibland kan man få för sig att ord plötsligt byter skepnad och lika väl betydelse bara för att det går i klinch med ett annat ord, men ingenting kunde vara mera vilseledande.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 280 gånger
Publicerad 2010-02-26 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP