Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En låttext från en kvasikomplex existens. Gavialen är också med förstås. En liten parodi på alla molekylärköksgourmeter som inte uppskattar det enkla i tillvaron som t.ex. en hederlig burgare.


Jodå, illern är med

Grillad utter fylld med yoghurtkultur
gryta på tvättbjörn, stuvat murmeldjur
bläckfisk med hallon, chokladglass med ål
gratinerade paddor med brysselkål
vinägerkokt iller med mullvadssås
och en halvrå brunbjörn att smörja ens krås
mopsmos och kanske en kräldjurssymfoni
och månne en pizza med mandel i

(ref.) Det är sånt käk som elitklassen spisar
här duger inte oxar, laxar och grisar
i snobbismens värld går man på som ett svin
och guiden heter Rouge inte Michelin eller Michelin (ja jag vet: franskt uttal i första Michelin, "svenskt"rimmandes på svin i det andra, dock utan att rimma svinet, såvida ni inte önskar rimmad skinka)

Marulksmedaljonger med Bami Goreng
grävlingskroketter och elefantmaräng
marinerad mårdhund och klippdassepaté
sockersaltat vårtsvin och iglar i gelé
inkokt bostonterrier och blåmestestiklar
mildrökt svart panter med dammpartiklar
sauterad vitval och sumpråttesufflé
och alla schyssta reptiler i mitt morronté

(ref. igen)

(bridge) Ute är Kajsa Varg, Hagdahl och Escoffier
Ducasse, Bocuse och Ramsay och kanske några fler
nu ska vi käka snorre tandkött och gavial
och alla de ska leka Heston Blumenthal

(sen mina vännnerrrrr kommer ett gitarrsolo + en till ref.)

Friterade fjällämlar på spegel av cannabis
blancherade igelkottar i sås med touch av piss
ugnsbakade varaner i Coca-Cola sky
dillkokta mandriller, pudrade med bly
prästostspäckad blåräv med inlagda maneter
och så husets aladåb fylld med vidrigheter
Janne åt ihjäl sig och det snart vi alla gör
vi smörjer våra feta krås och faller ner och dör

(ref. & slut)





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Rocker123
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-02-28 02:09



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
de där två sista raderna stämmer in på min bekantskapskrets, bara med den skillnaden att janne dog av lungcancer eller kol, och att det var Anita som åt ihjäl sig på bakelser o apelsiner men Gabrielle lever och har hälsan och har flytt landet för Andorra
2010-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Oslagbar!
Garvade mig igenom den.
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Rocker123
Rocker123