Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nej det är jag inte förklaring fås nedan. Ytterligare en rocklyrisk text inspirerad av prinsessbröllopet i sommar. (PS: var är alla republikaner när man behöver dem?)


Rojalist - javisst!!!

I köldens rike där nyfattigdomen sätter spår
ska man ställa till med festligheter i år
medan Svensson söker bidrag hos hjälporganisationer
ska det på mörkblått blodsbröllop spenderas miljoner
man städar och fejar åt de som redan har
medan man från utförsäkrade sista kronan tar
vi får föda och göda kungarnas ättelägg
medan de fnyser åt oss i mjugg och kallar oss drägg

(ref.) Vi får betala kalaset åt miljardärerna
medan jobben försvinner för proletärerna
vi ska bli lyckliga av detta, sa en rik, men lyckan går
och jag är lika hungrig idag som jag var igår

Söker du hjälp från staten blir det kalla handen
medan miljarder dras in till de med de rätta blodsbanden
feodalsamhällets medeltidsfest är inte över
populasen svälter medan adeln tjänar klöver
det är synd och skam att vårt land benämns som demokrati
när vi har kvar nåt så medeltida som vår monarki
en skam för ett upplyst sekulärt samhälle
nej ge oss mat och arbeten istället

(ref)

Gamla tanter står och viftar med bilder på vårt kungapar
fast de inte ens stålar till en kopp kaffe har
andra står med mössan i hand bugandes för överheten
ändå har de förlorat sina sjukpengar och arbeten
fast man kan ju äta kakor om man inte har nåt bröd
medan kungahuset vältrar sig i lyx och överflöd
men en sak har de inte insett, dessa bedragare
att de själva är Sveriges största socialbidragstagare




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Rocker123
Läst 325 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-02-28 02:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag beundrar eder svada, att ni icke ännu synts eller hörts från läktarplats ned till politikerna i riksdagen, det tar jag som en första klassens skandal... naturligtvis är det de hemlösa som borde få en juste och varm plats uppå slottet och en härlig frukost att starta den hemlösa dagen med när de fortsätter att samla på burkar som de kan panta och fortsätta i snömodden ranta... jag beundrar er för att ha fått till rimmen och så att säga sätta den mer troende massan på lerfötter, man kan ju inte bara slicka lakejerna i röven dagarna i ända heller, naturlgtvis borde storföretagen reklamvägen stå för fiolerna, man påstår ju att kungafamiljen är sådan bra pr för sverige
2010-02-28

  Larz Gustafsson VIP
Detta tar jag totalt avstånd från.
2010-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Rocker123
Rocker123