Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det flesta förfalskningarna sker i kyrkan

av det andliga guld, silver

och ädelstenar,


som Gud sänt till jordens

alla folk


det är i kyrkorna i huvudsak

som de rikedomarna förfalskas


till att bli människoverk

människoprestationer:


som Bibeln kallar trä,

hö och strå:


brännbart, förgängligt,

med andra ord.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 183 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-01 06:02



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
En chokladjesus i västficksformat och kristuskarikatyrer har blivit skökokyrkans signum.
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld