Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det mentala ekorrhjulet

Människor springer med jagade blickar

i det mentala ekorrhjulet

Ta ett kliv åt sidan

 Betrakta dess rotation

Momentet i hjulet gör att tankarna

fortfarande kommer och går

medan du i stillhet står

Långsamt stannar hjulet

tills det blir stilla och tyst

En ny värld öppnar plötsligt upp

I fjärran gal en tupp

Insiktens sol har börjat gå upp

 




Fri vers av Nils Teodor VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-01 18:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Både ock
kunde väl
vara
nock?
2010-03-05

  Trädflickan
Känner mig som den där ekorren just nu. kanske jag måste ta ett kliv åt sidan en stund.
2010-03-02

  Johan Bergstjärna VIP
Ja skönt när den solen går upp, och hjulet slutar snurra ...
Bra skrivet!
2010-03-01

  Mr Lindemann VIP
Bra då texten har bärkraft och ger den som läser orden av det som skrivs, något. Vem anser sig ha tid att betrakta på distans, det den håller på med?
2010-03-01

  poetryGirl
fint..
2010-03-01

  Emme VIP
Mycket bra!
2010-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Nils Teodor
Nils Teodor VIP