Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
. . . . med tack på förhand


Till den som har hand om oss

Inte ens blommorna
på fönsterbrädan
orkar med den här vintern
de tappar bladen
och ser allmänt håglösa ut

Och ett stackars rådjur
hade förirrat sig
och låg helt utmattat
i en snödriva här utanför
och gick inte att rädda

Så snälla snälla du
som har hand om vår planet
visst är det en bagatell
i det stora hela
men ändå - låt vintern ta slut!




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-02 13:05



Bookmark and Share


    baruk
Våren är nog ändå i antågande och vi hoppas "att den som har hand om oss" har ännu en vår och sommar i beredskap. Bra författat och tänkt.
2010-03-07

  anits VIP
Fint skrivit, håller med dig
2010-03-02

  Monika A Mirsch VIP
en flytande dikt, likt vårflödet, med ett gott slut
2010-03-02

    Max Poisé
håller bara med....:-)
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP