Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten hyllning.


Strindberg

August var en man
Som tog till med stora ord
Han hade en låga som kraftigt brann
När han skrev med sin penna och utförde dåd

Första boken jag läste
Var Röda Rummet minsann
Alla de där orden låg och jäste
Jag förstod inte vad han menade ibland

På mitt rum finns Strindberg
Han sitter på sitt hedersställe
Där hänger han och håller koll på mig
Och jag säger alltid "Godnatt" om kvällen

Utan August skulle livet bli svårt
Vad skulle jag göra när jag blir ledsen?
Inte kunna läsa Tjänstekvinnans son
Då skulle jag bli tom i själen





Fri vers av S.byrd
Läst 204 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-02 13:53



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Stor i Sverige
ännu större i
världen. Otroligt
bra berättare...
2010-03-02
  > Nästa text
< Föregående

S.byrd
S.byrd