Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten dikt.


Nu ska jag leva

När jag ser asfalten på vägen
Minns jag ännu en gång
När jag inte var så himla benägen
Och inte lika kär i Spång

Hur jag tänkte då
Ja, det kommer jag inte ihåg
Kanske äre lika bra det
Tänka fritt är stort
Leva fritt är större

Jag lever just idag
Och asfalten under mig
Den kommer ligga där ett tag
Jag förbannar min själ som är så slö
Den lever efter behag
Fast varje dag säger den att jag ska dö

Min älskade Spång
Nu låter det som om du är en börda
Jag skulle kunna säga
Även om det är fel
Utan dig skulle jag springa runt och mörda
Mig.

Livet är skit
Sen dör du
Drick ingen sprit
Ja, där hör du
Alkohol förtär kropp och själ
Idiot
Lyssna på Cornelis
Han sparkar igång dig med en fot.

När jag ser åkern där borta
Tänker jag alltid på dig
Varje dag förstör min aorta
Men hur kommer det, säg?

"Sluta skriva nu
Och hitta något bättre för dig"
Men när hjärtat brister mitt itu
Känner jag mig
Det sista tänker om dagen
Är de vackra gröna sommar bladen.




Fri vers av S.byrd
Läst 234 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-03-14 21:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

S.byrd
S.byrd