Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det JESUS talar om här, är skiljelinjen mellan Guds rike och Satans, samma front som mellan ljus och mörker: de är oförenliga krafter! De är evigt skilda från varandra. Och vi väljer här, hur vi skall leva där: i evigheten!


JESUS rebellen!

Ni skall inte mena att jag har kommit

för att sända frid på jorden


Jag har inte kommit för

att sända frid,

utan strid:


Ja, Jag har kommit för att

uppväcka söndring,

så att sonen

sätter sig

upp

mot sin fader och dottern

mot sin moder och sonhustrun

mot sin svärmor

och envar får sitt eget husfolk till fiender.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-07 06:46



Bookmark and Share


  grodsaker
vem är då dagens rebell
2010-03-11

    Sven-Erik Sköld
Mot synden!
2010-03-11

  Larz Gustafsson VIP
Evangelium är ingen fredstraktat utan en krigsförklaring.
2010-03-11

    Sven-Erik Sköld
Det var ju så, att när JESUS kom var - enligt Bibeln - "hela världen i den Ondes våld", d.v.s. okuperad av Satan.

Mörkret härskade alltså när JESUS - "jag är världens ljus" - kom.

Kollisionen var därför ofrånkomlig, och är det ännu idag. Men nu är det Människans fria val, vilket rike hon VILL tillhöra: mörkrets eller ljusets. Mörkrets furste eller Ljusets! Valet är alltså Människans.

Detta är bakgrunden till Jesu tal om söndring och strid.
2010-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld