Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi är Kärleken

VI


är kärlek



min motvind
min uppförsbacke
mitt bländande ljus

vi är kärlek

min pöl iklädd
lågskor
min kortärmade tröja i januari
en förvånande min i skrattet

går där lycklig tillsammans med din
uppenbarelse, går där tillsammans och
slår tillbaka alla motsägelser

min kantrade båt vid marianergraven
och förlorade meningslöshet

palmbladet i antarktis och regnet
i januari

bär på sanningen om vår omöjliga framtid
bär på svaret som indoktrineras massan

obrytbara i gemensamheten

vi är kärlek

sanningen i alla hav av lögner som tror kärleken ska få plats i en pedantisk tillvaro av perfektionism

sommar
jag är vinter
tillsammans blir vi en evig vår

vi är kärlek




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 501 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2010-03-11 09:24



Bookmark and Share


  Patricia L. Mellin
Ljuvlig text.
2010-05-24

  aol
underbart skriftat
2010-04-06

    Max Poisé
Lyssnade på Carsten och Rensade lite...Om någon undrade :-)
2010-03-23

    Louvisa
Lycklig den som får denna kärleksdikt sig tillägnad!
2010-03-22

  Carsten
Visst är denna dikt mycket bra! Men jag tror ändå, att den skulle vinna på att stramas åt en del. Främst tycker jag, personligen, att du bör rensa lite i fraserna "fast vi är kärlek", "du är" osv. Pröva! Då blir texten inte bara bra - utan fantastisk!

Må gott;

Carsten
2010-03-12

  Carola Zettergren
Vansinnigt snyggt! Applåder!!!
2010-03-11

  Valdemar Anders
Klockren!! Applåd och bokmärkning! starkt och vackert!
2010-03-11

    Niklas H
snyggt diktat! du har en härlig känsla för orden.
2010-03-11

  Berit Robin Lagerholm VIP
bara så fin
Vilka bilder
"Du är min pöl"
2010-03-11

  Emme VIP
Så fin =))
2010-03-11

  Anders Perols
Vacker kärleksdikt
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé