Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i en annan kant: skåneporten, örkelljunga




harens sadel, smaka; blod och mossa

 

 

 

 

spänstigt rött,

språnget, videungt, i en amorbåge

 

stenens rullås, kull - en tass tafatt

sax och vassa klipp, ungekar krasar sina fjolårslöv

 

bulta - för vinddrevets driva, åkerkantens gråhår, och

nosens metronom mellan morrhåren, tallen, akvamarinen,

murrar i morgonens vardagsvoall

 

vått kammat gräs, randgråtet -

till slokande tovor

 

förnans varma dunkel ruvar fästingen ännu

till svullna mullbär i överlevarnas fällar




Fri vers av wayward - taiga
Läst 209 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-11 11:33



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
bläddrar i lexikonet, hittar inte hälften. Men jag är van sedan barnsben att inte fatta språk. Musik det här: ridande folk i dimman på Island, det klirrar lite vagt bistert i allt det gröna.
2010-03-11

  Carola Zettergren
F-låt, fasen att det inte går att korrigera kommentarerna ; När hon är som bäst ska det stå...
2010-03-11

  Carola Zettergren
Här får jag svindel..det här är way när hon som bäst..när du fångar alltet i ett enda svep och jag njuter i fulla drag.. Det här är storslagen poesi, tack för detta!!!!
2010-03-11
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga