Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Siden Sammet Trasa Lump

Siden
rör sig i kretsarna
runt kungabarnen
syns på innekrogarna
och blir fjäskigt uppassad
av någon som solar sig
i glansen

Sammet
vill efterapa Siden
har egentligen inte råd
men spenderar sina pengar
på det som glittrar
och tycker om
att väcka avundsjuka

Trasa
är arbetslös och fattig
men försöker ändå
få pengarna att räcka till
köper billigt, lagar
och nöter ut
sina kläder

Lump
har tappat greppet
om tillvaron
sover i trappor
fryser och far illa
och bara drogerna
gör dagen uthärdlig


Siden
Sammet
Trasa
Lump




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 616 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-03-12 15:29



Bookmark and Share


  Stefan Viljehammar
Gillar denna strukturering av detta.
Det stämmer helt.
2010-03-13

  anits VIP
Fina rader har du här målat med
dina ord, med den gamla ramsan
som är ett minne från förr
2010-03-12

  Monika A Mirsch VIP
samhällets orättvisor belyst genom denna gamla barnramsa, den som är så självklar, har du vävt till en talande dikt
2010-03-12

  Amorina
Den här texten tycker jag var finurligt skriven.
Fin idé, med siden, sammet, trasa, lump.
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP