Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord som kom en morgon till mig


MORGON I UTLANDET

Tänk att på morgonhimlen få
se den vackra soluppgången
samtidigt som man kan stå på
balkongen och andas in den nya
morgonen och få avnjuta tonerna
av koltrastsången

Några är ute och springer, cyklar,
åker rullstol eller bara går
för att fylla sina lungor med den klara
morgonluften i utlandet som gör att man
bättre mår

Plötsligt inser jag någonting, att det
nybakta brödet i en närbutik doftar så
gott
samtidigt som jag njuter av havets färg
som framför mig ligger så blått

Jag sträcker på min kropp
och känner att alla mina sinnen nu
har vaknat till liv och snart tar en ny
dag vid
detta är för mig och kanske dig
morgonen i utlandet som är en rogivande
tid

100226




Fri vers av sajo
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-16 07:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo