Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

småkåt jenka - sinkadus, stämma träff

 

 

 

 

 

lagom när solen kommer tillbaka i norra sverige
slickas den första skaren på karmen och hårdnar ut över myren

vingar slår
det låter som långt-borta, råa hundar - slaguvar

svartnade kåsor
woov woov - i vingarnas pennor

basturöken - den är ett violett tyll
annelies svank är en båge - hennes midja en handfull

fingerfärdig

-

i den södra flackare landsändan
har blänket redan konventionaliserats till ett taget - för given

autosol - gnuggats länge längs kromet
t-shirten har avsiktligen holkärmats - fordringarna, lagts
i brevinkastet

-

lackerade bågar - skylten som säger custom
deras vita emblem

tajta pins - nötta klackjärn - såna som dör med skorna på

hur de drar iväg
ingen aning - snö till taknock - en sorts nyckel i brunn, asyl

i refrängen reser de - rapsens oljiga knoppar -
torson turnar sig, ringleden, och där

reser de - lätt packade

-

erkki möter annelie till fots




Fri vers av wayward - taiga
Läst 352 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-03-18 09:36



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Jepp, supersnyggt är det...
2010-03-24

  Per Teofilusson
Visste e det en jenka, narig m handryggen på rödkinden, brösten vagt gungande, lite rakvatten för man vet aldrig (Kaurismäki). Mitt i allt detta.. sant sentimentala.. lyckas du langa in ett nutida, avgörande fenomen: att resa långt för längtans skull, m nätet som verktyg.
2010-03-19

  Mikael Lövkvist
Jag stormgillar din blick över Svea, hennes människor, och din egen livsresa över hennes kullar och slätter. De första två raderna är rent klassiskt bra. Gillar också hur dikten tar sig från norr till syd och tillbaka igen, en cirkel, som leder in till ett enkelt möte. Din betraktande lins är en gåva.
2010-03-18

  Inkarasilas
Ljuvligt att läsa, känna och höra snöns cowboys över skaren till mötes och midjan och holkarmen och gah, orden dina ord Taiga hur de kommer i hoper av måleri är mums, nu kaffe och mer vatten på stenen.
2010-03-18
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga