Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Johan Hallgrens Bragdmedalj 2010



Härmed har Juryn den stora äran att

presentera de 3 nominerade till

Johan Hallgrens Bragdmedalj 2008:


1. Rasmus "tjacket" Rubensson, 56 år, f.d. uteliggare.

För hans bedrift att hålla sej opsykotisk & klara
livhanken ett år till... med skitiga kanyler.. sovande
på allmänna WC i flera månader... med en katastrofal
uppväxt...... incest... misshandel... fosterhemsplacerad
hos strängt religiös familj som hjärntvättade honom...
Har nu fått sin första lägenhet på 14 år.


2. Klara Bengtsson, 49 år, hemtjänstassistent.

Ensamstående med 3 hemmavarande barn.
Sliter på underbemannad hemtjänst, plus tar
hand om sina barn & hemmet. Har tagit sej tillbaka
efter att ha blivit misshandlad av x-maken, & ha
varit utbränd. Äldste sonen knarkare, tvångsintagen
på BUP. Yngsta dottern gjort 3 suicidförsök.
Men familjen på väg att komma på fötter under året.


3. Roffe Vindh, 47 år, ensamstående pappa, svetsare.

Plötsligt ensam vårdnadshavare av sin 4-åriga dotter,
sen mamman börjat knarka igen... Hotad & trakasserad
av henne & hennes knarkmissbrukande man.
Har också själv under året sluta att röka hasch &
dricka alkohol. Kämpar också med sin reumatism.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Och vinnare är:

.

.

.

.

.

.

.

.

.................................: Klara Bengtsson, Rasmus "tjacket" Rubensson & Roffe Vindh!!!!! ( alla 3 får medaljer & prispengar )

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 325 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-20 20:03



Bookmark and Share


  Anders Nordlander VIP
det bästa priset på länge
2010-03-20

  walborg
Applåd för vinnarna och för initiativtagaren till prisutdelningen! Hoppas fortsättning följer!
2010-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP