Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bibeln: "Syndens lön är döden, men det gåva Gud ger, är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre"


Oavsett vad du tror

har JESUS vunnit seger

över synden och

döden


och om du vill ha del

i den segern; för

tiden


och för evigheten!


då måste du

ta den till

dig.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 233 gånger
Publicerad 2010-03-21 07:23



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Gud skapade Människan med fri vilja; Du väljer alltså själv om Du vill förlja Livets furste JESUS Kristus, eller ej.

Bibeln säger att "Hela världen är i den Ondes våld" och det är inte svårt att se, men den som frivilligt väljer att följa JESUS, "Världens ljus", har den Onde - Ormen - ingen makt över längre.

Det är så Jesu seger fungerar; Du väljer att leva i den, eller väljer att låta bli. Du väljer ljus eller mörker; de två går inte att förena.

Mvh
2010-03-21

    papillon
Om jag påstår: "Oavsett av vad du tror, så förlorade Gud Fader mänskligheten på poker till djävulen i förgår natt" så är mitt påstående precis lika trovärdigt som ditt. Man kan kanske rentav tänka sig att det är trovärdigare - utveckling på vår arma jord efter Jesu påstådda seger pekar inte precis på att vare sig synden eller döden står som förlorare.
2010-03-21

  lycksele
Torsfrihet, tankefrihet. Firihet att vara den man är och som man blev född.
Jesus sa:
"Jag har kommit att predika frihet"

Den som är bunden är inte fri. Inte ens den som är bunden, besatt av gamla skrifter om Jesus. Lika bunden som andra SKRIFTLÄRDA och fariseer.
Jesus hade problem att få skriftlärda att förstå sitt buskap. Deärför att de va så bunda i det gamla skrotet och gamla trossystemet.
Ibland, ganska ofta!, var Jesus tvungen att bara avsluta med:
- Din tro har hjälpt dej.
- Ske dig såsom du tror.
Alltså det är vinte Jesus tro eller budskap som kan befria en människa.
Det är din egen inställning och tro på att du verkligen är FRI från allt och alla, inklusive Jesus, Gud och allt annat trams, som kan göra dig till den du är, ska vara och som är det absolut viktigaste.

En slav är inte fri. Är inte sig själv.
Även om det är tankeslaveri under den bästa av profeter. Till exempel Muhammed, Buddha eller någon annan världsberömd GURU.

Lycksele 21 Mars 2010 (efter Kristus)
2010-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Alla ska en gång stå öga mot öga med den Uppståndne.
2010-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld