Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud har gett Människan evigt liv

och det livet är

i Hans Son:


den som har Guds Son

har livet, och den

som inte har

Sonen har

inte livet


och var och en

som tar den sanningen

till sig, upplever den: att Gud

talar sanning och inte är någon lögnare!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 173 gånger
Publicerad 2010-03-22 11:26



Bookmark and Share


    papillon
Vad författaren säger att han tror blint på en bok och vad som står skrivet i den - hans enda argument för sina påståenden är att "det står tryckt här"........ Det är i princip ingen skillnad mellan denna blinda bokstavstro, Islams bokstavstro och den tilltro som det olärda partifolket hade till Pravda.
2010-03-22

    Sven-Erik Sköld
Då får jag välja mellan Bibelns profeters inkl Jesu -och Hans apostlars ord, och signaturen lyckseles ord, och man väljer ju vem man vill sätta tro till.
2010-03-22

  lycksele
Människor, icke kristna såväl som kristna, har i alla tider haft svårt att acceptera döden. Livet tar slut.
Det finns ingen ände på hur man försökt förlänga livet och till och med jagar odödlighet.
Man kan frysa in sin kropp, jaga födoämnen och preparat som ska göra att man lever längre. Man uppfinner 'den andra sidan', en till varo dit man flyttar istället för att dö.
Andra religioner och människor hävdar att man återföds.
---------

Jag hävdar bestämt,
och kanske är det lite tråkigt.
Speciellt om man är rädd att livet ska ta slut:

1. Man föds och lever endast EN (1) gång.
2. När man dör så är man död. För alltid!
---------

Detta kommer jag alltid att hävda. Till motsatsen är bevisad eller visad med så starka indicier till den grad
ATT DET ÄR BORTOM ALLT RIMLIGT TVIVEL
... att lycksele har fel.

Godda' på er --- alla Mytomaner eller ej.

/lycksele
2010-03-22

  hassanzass
Gud finns inte och det som givit oss liv är evolutionen! Härligt provocerande dikt, i like!
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld