Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rikedom i fattigdom

Rikedom

blommar upp i fattigdom

när man släpper

alla mentala bindningar och concept

i en frigörande stillhet

så att till sist ingen"ting" återstår

Då faller slöjan

och

i ett ljungande skratt

upptäcker man en otänkbar skatt




Fri vers av Nils Teodor VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-03-22 21:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig text!
2010-03-22

  walborg
Vilken härlig text! Och så fint att läsa den spännande Ekelöf-kommentaren som texten inspirerade till.
2010-03-22

  Johan Bergstjärna VIP
Bra! Kommer att tänka på följande dikt av Ekelöf:

Jag tror på den ensamma människan
på henne som vandrar ensam
som inte hundlikt löper till sin vittring,
som inte varglikt flyr för människovittring:
På en gång människa och anti-människa.
Hur nå gemenskap?
Fly den övre och yttre vägen:
Det som är boskap i andra är boskap också i dig.
Gå den undre och inre vägen:
Det som är botten i dig är botten också i andra.
Svårt att vänja sig vid sig själv.
Svårt att vänja sig av med sig själv.

Den som gör det skall ändå aldrig bli övergiven.
Den som gör det skall ändå alltid förbli solidarisk.
Det opraktiska är det enda praktiska
i längden.
2010-03-22

    ej medlem längre
Skitfint skrivet!
2010-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Nils Teodor
Nils Teodor VIP