Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "Han skall noga rensa sin loge och samla in sitt vete i ladan; men agnarna skall brännas upp i en eld, som aldrig utsläckes"


Om Satan kunde tända sina gasugnar på jorden

genom sina villiga

redskap


kan han göra det i

sin egen, eviga

värld också:


lek inte med hans

tändstickor!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 147 gånger
Publicerad 2010-03-23 07:36



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
JESUS varnade inte i förtäckta ord för "det brinnan Gehenna", utan tydligt, sakligt och klart; som den frågan är värd. Ja, det var ju för den skull Han kom till jorden; för att rädda Människan undan just "det brinnande Gehenna".

Vad finns det för bra med att blunda för den verkligheten, som åtminstone min Gud berättar för oss och inte minst via just JESUS men också via Jesu apostlar!
2010-03-24

  lycksele
Tillfredsställa
Till freds ställa
Att göra sej själv nöjd

Är det inte detta Bibeltönten gör.
Med sina bibelverser.

För så värst många andra verkar inte vara till freds med hans inlägg. Och det visar också att poeter inte är värst lättlurade. Hans problem är att poeter som regel är tänkande människor. Tänker alltså själv. Utövar Tankefrihet.

Någon väckelse triggad av domedagsprofeter är alltså inte för handen inom överskådlig tid.
Och lika så bra det. Bra för oss och andra med lite sunt förnuft kvar.

Dessutom, varken Jesus eller vi gillar bokstavtrogna, skriftlärda.

Var det inte just den tidens bokstavsryttare som Jesus gick hårdast emot och fick fajtas allra mest med?

/lycksele
---------

PS. papillons kommentar är mitt i prick:

"dra åt helvete - spetsfundighet
- ta dej i brasan"

det säger kort och koncist allt som är nödvändigt här
DS.
2010-03-23

    ej medlem längre
Skulle inte du dra dig norröver och tända brasor??
2010-03-23

    papillon
När predikantens morötter inte räcker
kommer stora Knutbypiskan fram

Det det är att inlåta sig på teologiska spetsfundigheter att be predikanten dra åt helvete - men man kan alltid be honom ta sig i brasan.....
2010-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld