Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
JESUS: "Ni är jordens salt, men om saltet mister sin sälta, med vad skall man då ge det sälta igen? Till intet annat duger det, än till att kastas ut och trampas ned av människorna"


Kyrkornas i Sverige lagomgud

Kyrkorna i vårt land har,

allmänt sett, lyckats

skapa en gud:

lagom för

våra svenska förhållanden


och en jesusgestalt som

är snäll, oförarglig

och harmlös


dessutom har man varit

behjälplig med att avskaffa helvetet

genom att inte predika, att Människan

går evigt förlorad utan JESUS, Bibelns JESUS,

och vad det innebär för den enskilda Människan.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 168 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-24 05:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld