Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kyrkorna i Sverige behöver komma ut ur garderoben

med alla Guds Ord de gömt

undan för folket där:

sanna, nödvändiga

men obekväma

Guds Ord:


nödvändiga för vårt sjuka

folk -och samhälle men

opassande om man

vill vara till lags


därför väljer kyrkorna att tiga

som en läkare som tiger med sanningen

inför en patient med en dödlig sjukdom, för att

inte bli ogillad av denne!


Hur många läkare klarar av att göra så?

Men kyrkorna klarar av det - ännu - och i många fall!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 150 gånger
Publicerad 2010-03-24 05:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld