Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lövsprickningen

kan ingen hindra, när

tiden för den är inne


så är det också

i Andens rike!


När tiden var inne

öppnade Gud fängelsets dörrar

för Josef, och satte honom på kungatronen

för att rädda folket; det från Gud avvikna folket


och när tiden var inne sände Gud sin Son till världen

för att fullborda Guds rådslut med Människan, Hans avbild


och när tiden var inne sände Gud sin Ande till jorden, i Jesu

ställe, och när tiden är inne öppnar Gud dörrarna för Sin

egen Ande, att verka också i vårt land, på bred front,

för att rädda som många som möjligt av Guds

avfallna söner och döttrar innan nöden

kommer över vårt land och tiden

för uppbrott närmar sig!




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 144 gånger
Publicerad 2010-03-25 06:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld