Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 Mos. 3:15 "Och jag (Gud) skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din (Ormens) säd och hennes säd (JESUS). Denna skall söndertrampa ditt huvud, och du skall stinga den i hälen"


Utan kamp

ingen front

och en som alltid finns

är den mellan ljus och mörker:


Gud ställde korset mitt i mörkret

och mitt i ormgropen, med ett kraftigt

väsande - ogillande - ja dödshot, som följd!


Det handlar om en fiendskap som är evig, mellan

ljus och mörker, mellan Gud och Satan/Ormen; men

segern är vunnen: av JESUS på korset! Där krossade

Han Ormens huvud; som Gud hade förutsagt enligt 3 kap

i första Moseboken.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 101 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-03-25 09:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld