Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om profeten och gudsmannen Bo Hörnberg, nu hemma hos Gud, tidigare mångårig medarbetare till Lewi Pethrus och under lång tid församlingsföreståndare i Pingstförsamlingen i Jönköping. En klar basun i sin samtid, med stor betydelse i vårt land och i


Profeten och gudsmannen

En alptopp i Guds rike;

en värja med gnistrande, solbelysta branter!

ömsom i skugga, inför en klarare dag

ömsom i ljus som klart kristall!


Med utsikt över mångas begränsade utsikter.


En värja i Guds hand, vilande till handen rör sig

då orädd vid främsta fronten: rustad att strida

men också att bära den svage från striden:


skyddande, med en bägare vatten

från brodershjärtats innersta:


ett lejon

men ett lamm:


en gudsmänniska.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 159 gånger
Publicerad 2010-03-26 07:45



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Snarare Skurt "mammas" f.d. svärfar..
2010-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Enormt fin hyllning.
2010-03-26

  Larz Gustafsson VIP
Skurts styvpappa?
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld