Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jolmigt vatten

med oklart innehåll

är inget man

beställer

in.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 235 gånger
Publicerad 2010-03-26 07:50



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Mikael X E

Jolming lyrik
är ok som
kritik..

men innehållet - metaforen - är inte så självklar som Du tycks tro; JESUS använde i så fall väldigt självklara, och däremot också onödiga, bilder, kan man tycka, just för att beskriva andliga verkligheter.

Som t.ex. lagen om sådd och skörd, lagen om vetekornets död för att ge liv till många, det faktum att en källa inte kan ha två olika vatten och en hel del andra "självklarheter". Kanske för att hjälpa oss människor att förstå det Han har att säga.

Betr. rent - och inte jolmigt - vatten så står det i Upp. 22:1 "Och han visade mig en ström med levande vatten, klar som kristall. Den gick ut från Guds och Lammets tron.."

Det är i den strömmen den kristne söker sin dryck, dryckeskärlet är tron på JESUS - Lammet - varifrån strömmen utgår.
2010-03-30

  Anna*
Så sant!
2010-03-27

  Larz Gustafsson VIP
Det häller man ut.
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld