Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bild; syv søstre, litografi av Marit Bockelie




heimfarne - timotejstrån längs din vad

 



samma färg som våt råg
algigt blonda stänk

som fonnen flyter
hur den fjädrar
på mörkt vatten

drömda flickmanér
i fjordvik lika vågade

lika lockad som vikvalen
är en fena

är du ännu
ett levande minne

en hands glatta hinna
skopad ur hemhav

träets dova suckar
salta lädrets snöre öppnar

nötta horisonters blixtlås
ger dagarna glipor

att saxa fjäll ur kuster
med vassa eggar

spinner solskivan omkväde
vidare än fattningen

kring årtagen




Fri vers av wayward - taiga
Läst 373 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-03-26 13:30



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En lysande dikt som skänker mig bilder och sensationer av både skö naturlyrik och, inbillar jag mig, ljuvligt erotiskt laddade minnen.
2010-08-08

  Per Teofilusson
Fan mänsk, du är den näst bästa poeten här den senaste veckan, efter mig.
2010-03-26

  Marlboroman/Hg VIP
Spännande sade föregående kommentatör. Håller med. Spännande till form och innehåll. Men vad är "fonnen"?
2010-03-26

    Bodil Sandberg
Oj en spännande dikt må jag säja..djup och tyngd i varje stavelse
- läckert skulle jag vilja säja hur än det skymtar mörker mellan raderna - varm applåd!
2010-03-26
  > Nästa text
< Föregående

wayward - taiga
wayward - taiga