Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vindflöjlar

har aldrig motvind och en båt utan köl

och roder, följer de senaste

vindkasten


och kommer förmodligen

inte till målet.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 158 gånger
Publicerad 2010-03-27 12:18



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Tack för den konstruktiva kritiken! När det gäller metaforen om vindflöjeln, så känner den liksom med "näsan" vart vinden blåser och ANPASSAR sig till den; onekligen smidigt och bra!

Vad sedan gäller den banala bilden av båten, utan roder och köl, är det samma förhållande med den. Bibeln talar om kristna som följer "varje vindkast i läran" och därigenom låter sig luras av villoläror och deras lärare, trots att vägledningen finns i Guds Ord.

Vad slutligen gäller Noa, så fick han uppdraget av Gud att bygga arken, som också gav honom ritningarna och direktiv ang båtens/arkens användning: den hade dessutom den bästa tänkbara styranordning, Gud själv.

Men som sagt, tack för konstruktiv kritik! Mvh S-E
2010-03-27

    papillon
Här tror jag stt predikanten ryckts med i den egna förkunnelsens blomsterspråk - en vindflöjel har ALLTID motvind, den är faktiskt konstruerad så att den ställer sig rakt mot vinden. Och att en båt utan köl och roder driver med ström och vind är en nog så banal iakttagelse - att ge sig ut i en sådan med ett bestämt mål i sikte förefaller oförståndigt men tänker man rätt på saken var det väl just det som Noa gjorde??
2010-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld