Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Paulus: "Kristi kärlek tvingar mig.." Jeremia: "när jag bestämt mig, att inte vidare tala i hans namn, blev det i mitt hjärta som brann där en eld, instängd i mitt innersta; jag mödade mig att uthärda den, men jag kunde det inte"


Sönderbruten

under tvång

som slagen

i järn:


men JESUS,

det är

Dina


mjuka, blödande händer.




Fri vers av Sven-Erik Sköld
Läst 172 gånger
Publicerad 2010-03-28 06:10



Bookmark and Share


    Sven-Erik Sköld
Larz, det är Gud som dömer över Dig, och inte jag, och Han är en rättfärdig/rättvis domare; men Du har uppenbarligen inte förstått vad jag menar, när jag skriver om, att underordna sig Guds vilja; så att den får företräde framför min egen.

1 Pet. 5:5-6 "Så skall också ni yngre, å er sida, underordna er de äldre. Ikläd er alla, i umgängelsen med varandra, ödmjukheten som en tjänardräkt. Ty "Gud står emot de högmodiga, men de ödmjuka ger han nåd"

Ödmjuka er alltså under Guds mäktiga hand, för att han må upphöja er i sin tid"

Mik. 6:8 "Ty vad annat begär väl Herren av dig, än att du gör vad rätt är och vinnlägger dig om kärlek och vandrar i ödmjukhet inför din Gud?"

Och att "vandra i ödmjukhet inför din Gud" måste ju rimligen innebära att vi frivilligt UNDERORDNAR oss Hans vilja! Om Du har problem med dessa och liknande bibeltexter är det ju inte mitt fel, eller hur?
2010-03-29

  Larz Gustafsson VIP
Det är fortfarande inget tvång.
Vill du med detta påskina att jag är olydig?
2010-03-28

    Sven-Erik Sköld
Nej, Larz, det finns inget tvång i Guds rike; men det finns någonting som kallas lydnad. Det står i Guds Ord, och det vet Du: "Ty som genom en enda människas (Adam) olydnad de många fick stå som syndare, så skall också genom en endas (JESUS) lydnad de många stå som rättfärdiga"

Och när JESUS kom var det med den proklamationen: "Jag har inte kommit för att göra min vilja, utan Din vilja o Gud" Där signalerar JESUS att vi kan frivilligt underordna oss en annans vilja, i det här fallet Guds, även om den går på tvärs mot vår egen.

Paulus kallar sig själv "en livegen förvaltare"

Det är Kristus som är huvudet, och vi är olika lemmar i en och samma kropp, nämligen Hans. Detta innebär att, på samma sätt som vår kropps olika lemmar tar signaler från vårt eget huvud, så tar Kristi lemmar signaler från sitt huvud, nämligen huvudet Kristus, som vi väljer att frivilligt lyda.

Till den "rike mannen" ställde JESUS sådana krav när det gällde efterföljelsen, att bli en Jesu lärjunge, att denne inte var beredd att betala det: därför säger ju också JESUS, att vi skall beräkna kostnaden, innan vi bryter upp för att följa Honom. Han vill ha allt, eller inget. På samma sätt som Han också själv gett oss allt. Ja det står att Han "blev lydig intill döden, intill döden på ett kors", detta för att frälsa oss.
2010-03-28

  Larz Gustafsson VIP
Det finns inget tvång i Guds Rike.
2010-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Sven-Erik Sköld