Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Så mycket annat med, dessa fåglar har jag tecknat själv


LIV

I vårens tid -
känner jag tacksamhet
att få se hur naturen vaknar
till liv

Så underbart -
att kunna stå ute och
iaktta björkens knoppar som
för varje dag blir större och större

Kunna stanna till vid rabatten intill en
vägg och se hur tulpanens knoppar
börjar vakna till ett nytt liv i vårens tid

för att inte tala om björktrastens frieri
som resulterar i ett bobyggande -
där äggen ligger för att ruvas
under någtra veckor och plötsligt ser man
hur duniga fågelungar rör på sig då föräldrarna kommer
med mat

för att till slut öva opp sin flygfärdighet - det har jag insett
verkligen är LIV

100401




Fri vers av sajo
Läst 162 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-01 13:59



Bookmark and Share


  Lady Alassa
Livets under och tänk att ha tid att stå där under och begrunda
2010-04-01

  aol
en stor sanning
2010-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Så sant.
2010-04-01
  > Nästa text
< Föregående

sajo