Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nedtecknat i Nådens År 2008




Den tragiska visan om Hornisten och Slottsherren

 

 

Hornisten stod ensam på Stortorgets mitt

hej, dideldumdej på torgets mitt

och blåste förtvivlat i hornet sitt

hej dideldumdej i sitt horn.

o

Omkring honom samlades slödder och skarn

hej, dideldumdej, både slödder och skarn

och tonerna lockade hungriga barn

hej dideldumdej så di svalt.

o

"Jag kommer med bud ifrån slottsherren vår

hej, dideldumdej, från slottsherren vår.

Han bjuder till tävling och satsar ett får

hej, dideldumdej, vilket pris!"

o

Och skarnen di ropte: "Hur tävla vi då?

hej, dideldumdej, hur tävlar vi då?

Hur vinner vi då det får vi skall få

Hej, dideldum, hur går det till?"

o

" Jo han har bestämt i sin syndiga själ

hej, dideldumdej i sin syndiga själ

att slödder och skarn slår varandra ihjäl

hej, dideldum så går det till."

o

Snart började slaktandet på stadens torg

hej, dideldumdej, mitt på stadens torg.

och dödingar forslades bort i en korg

hej, dideldum så mycket blod!

o

Di hungriga barn som blott skulle se på

hej, dideldumdej, blott skulle se på

di blevo ihjälslagna alla, ändå.

hej dideldumdej vilken sorg.

o

Och blogen den flöda och lemmarne flög

hej, dideldumdej hur lemmarne flög

bland slödder och skarn fanns dock ingen som dög

hej dideldum samtliga dog!

o

Hornisten han torkade blod från sin lur

hej, dideldumdej bort blod från sin lur

och tänkte: "Det var allt en sjujävla tur

hej didel att jag ej strök med!"

o

Han spelte på hornet en glad truddelutt

hej, dideldumdej, tocken glad truddelutt!

Tog kursen mot slottet i lyckliga skutt

hej dideldumdej så'na skutt!

o

"Di dog allesammans, slottsherrn. Om det går

Hej, dideldumdej, jag hôppas det går

att se mig som vinnare och att jag får

hej dideldum, fårkraken själv!"

o

Men slottsherrn sa blott: "Ta din gamla trumpet

hej, dideldumdej, din gamla trumpet

och reta mig ej med din stupiditet

hej dideldum upphör med det!

o

Men då blev hornisten naturligtvis sint

hej, dideldumdej, ja helvetes sint

och drämde sitt horn mitt i slottherrens flint

hej dideldumdej så den sprack.

o

Den här fula visan har ingen moral

hej, dideldumdej, den saknar moral

men om du för detta nu tyngs under kval

är du slottsherre själv - eller får!

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-06 15:32

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  stenen/ Yv Ericsson
Haha! Helt underbar är denna! Är det detta som kallas Nihilism...*fniss* Diretöversätt "skarn" till stenen:)
bokmärks! Vilket jobb du gjort här!
2010-04-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP