Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något jag verligen lagt märke till....


Möte med tranorna

I naturen syns nu
så många spår
av årstiden som kallas vår

Ute på åkern bland smältande snö
går tranorna i sin stolta hållning

med kameran i min hand och på lätta steg
smyger jag mig närmare dessa långbenta, dansanta
och kärlekskranka stora fåglar

plötsligt har tranorna upptäckt mig trots att jag står
alldeles stilla, de rör på sig så oroligt och drar sig längre
och längre bort samtidigt som de trumpetar så ljudligt

det är när jag lyssnar på detta trumpetande som jag
förstår
att det återigen verkligen blivit vår, trumpetandet har en vårlikt glatt
läte

när tranorna lyfter för att flyga sin väg så hör man hur
vingslagen trots allt låter så lätt

men i höstens tid hörs tranornas vingslag så otroligt tungt
liksom de trumpetande tonerna som då har ett vemodigt läte -
likt ett stort vemod då de av vår nord tar farväl

detta är mitt möte med tranorna i vårens och höstens tid

100411




Fri vers av sajo
Läst 158 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-11 21:38



Bookmark and Share


  aol
rycktes med så vackert du kan,
2010-04-11
  > Nästa text
< Föregående

sajo