Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag eldar med pengar

Jag eldar
med pengar

sedlarna
mynten
lönen på bankkontot
bränner
i plånboken

kan inte
ha dem där
illamåendet
ångesten
sköljer över mig
får brännsår

och ständigt
denna rädsla

jag smyger
ser mig om
över axeln
gömmer mig
i dunkla vrår

jag är så rädd
för ditt fördömande
avsmaken
i dina ögon
förvisandet
kärleklösheten

så jag
dövar
förtränger
skammen
ångesten
och skulden
med
siffror
siffror
siffror

ess och kungar
omöjliga odds
körsbär
guldkistor
blinkande ljus
kasinomusik

jag andas
inget annat

för min
själ
är tom

och pengar
bränner
som eld.




Fri vers av Niclas Petersson VIP
Läst 599 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-04-13 10:11



Bookmark and Share


  Brynolf
Nej !
2010-09-12

  Gunnar Hilén VIP
Ja !
2010-05-06

  Teresia Ridell
Vet hur det känns o fåfängt kväva ångesten.., pengar..mat..sex.. många sätt...
Gillar din glödande beskrivning !
2010-04-20

  En strimma av guld
En brännande känsla av något som stör vårt sinne när det känns jobbigt då kan ett sätt att bränna pengar hela den tomma känslan.

Annorlunda och bra skrivet med sorg men ändå så klart.
2010-04-14

  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Fast. Heter det inte sedlArna?
2010-04-13

  Louise Buenafe Mistén @ CaseClosed
Jag tyckte denna var skitbra! Jag tror minsann att jag bokmärker.
2010-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP