Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Solen värmer då den är framme men just nu är det grått och vått och min reumatism är inget vidare


Våriakttagelse

På gården utanför huset
trippar en sädesärla

naturen färgas grå av regnets
droppar som formar sig till
en vacker pärla

det låter dripp, dropp
snödroppar, krokusar, tussilago ja
många är dom som i rabatten tittar opp
först med en knopp

tranan bjuder på sin karraktäristiska
vårdans och de vackra svanarna
har hittat öppet vatten och simmar runt som
i trans

på torra fjolårslöv sitter en fjäril och
njuter i solens sken
samtidigt som knopparna blir större och
större på björkens gren

i bersån har stolar och ett bord
kommit ut, i en trädgård håller
någon på att plantera vackra blommor
och de får växtkraft i ny jord

gruset på den asfalterade vägen
städas bort, jag hoppas vi får njuta
av den vackra tiden som ligger framför oss
och att det inte ska gå alltför fort

just nu så känns den friska vårvinden
mot kinden
det känns som vårsolen har tagit paus
för ett tag
men den återkommer om någon dag

100415




Fri vers av sajo
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-04-15 15:19



Bookmark and Share


  anits VIP
En vacker vår dikt
2010-04-18

  Stefan Viljehammar
Vacker vårdikt.
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

sajo