Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

KALLHAMRAD CYNIKER

den kallhamrade cynikern

har varit barn en gång

då började man dagen

med tant gullans glada sång

nyss läste han babar

och pellefant

nu tycker han att krig

är intressant

 

den kallhamrade cynikern

tar del av en rubrik

och klagar på att tiden

inte längre är sig lik

visst slår väl körsbärsträden

ut i blom

men folhemsdrömmen känns

ohyggligt tom

 

 

den kallhamrade cynikern

har skapat en kalkyl

allt mäts i statistik

och botas helst med magnecyl

i går var saft hos mormor melodin

nu konsumeras sprit

och årgångsvin

 

i går von ankas valv

i dag en aktieportfölj

en by dog i ett skalv

min herre, varsågod och skölj

från pelle svanslös´uppsala

och hit

det mjuka har fått stelna

bit för bit

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   15/4 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-15 17:44



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Som Povel Ramel sjöng: "alla har vi varit små." Fast man inte alltid kan tro det..
2010-04-15

  Stefan Viljehammar
Mycket fin, Lazze. Jag gillar den.
2010-04-15

  Mats Henricson
En person vars inre måste bestå av "taggtrådsliknande tentakler" som slingrar sig kring personens organ...... Skickligt skaldat av dig......
2010-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP