Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
översättning Elof Hellquist


Ännu ett råd från Hesiodos - endast för manfolk!


Skickligt ej är att vänd emot solen du låter ditt vatten.
Akta dig ock, att då ned den har gått och allt till dess uppgång
varken på stig eller längre ifrån du dylikt förövar;
blotte du kroppen ej heller; ty natten de saliga tillhör.
Sittande sådant i stället den kloke och fromme plär göra,
eller han står mot en vägg av den välkringhägnade gården.




Övriga genrer (Översättning) av vera gade VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-17 07:00

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Jaseph
Tack skall du ha, Hesiodos! Vi män behöver goda råd som detta.
2010-04-18

    ej medlem längre
Det finns mycket att hämta hos de gamla grekerna ...
2010-04-17
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP