Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett litet skämtsamt memento till dem som envisas med att drabba

sin omgivning med kritik som saknar konstruktivitet

 




Moster Augottes Cardigan

 

 

"Frukta icke lille Vicke"

sa hon och höll fram sitt sticke.

"Denna tröja skall förnöja

lilla Siv som bor i Möja."

 Vicke kunde lugnad nicka.

Sa sen bara: "Stackars flicka!"

 

Inom kort dog Augotte.

Vicke han fick icke nåt

av ett arv på sju miljoner.

Vårda dina negationer!

Om du ej är konstruktiv

blir din arvtant selektiv.

 

 


 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-04-23 14:47

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Tyckte du om vantarna, lille Hugo?", frågade mormor sin dotterson, som just eldat upp vantarna han fått.

"Oh ja, mormor", ljög Hugo.

"Men femhundringen som låg i en av dem kom väl också väl till pass?" fortsatte mormor...
2010-04-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP