Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min korta flykt från verkligheten

Blåsten puffade mig
hårdhänt i ryggen
och jag snubblade till

Men snart märkte jag
att mina fötter blev lätta
och att jag nästan
dansade fram på gatan

Med förvåning
kände jag plötsligt
hur jag lättade från marken
och att vinden tog tag i mig

Den lyfte mig först rakt uppåt
och sen virvlade jag iväg
tyngdlöst

Allt nedanför mig krympte
och alla ljuden
tonade sakta bort

Vilken känsla
att få sväva omkring
utan tyngande tankar
alldeles fri

Men en plötslig tyngd
i kroppen
drog mig neråt igen
och jag såg marken närma sig

Efter en kort stund
landade jag mjukt
- utanför Willys




Fri vers av Eva Helene VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-04-25 16:50



Bookmark and Share


  Anya VIP
Det vardagliga (Willys) möter det magiska svävandet. Du lyckas förmedla det så bra.
2010-09-01

  Monika A Mirsch VIP
Vårlätthet i dikt och flykt - utan tankar - och tillbaks till matbutiken - tjusigt! Skall använda mig av ditt recept och flyga iväg till torget och fiskhandlaren.
2010-04-26

  Suzy med punkterna
Skön flykt en liten stund innan verkligeheten tar vid, igen
2010-04-25

  Anita Hanssen
Spännande flygning som gör en humoristisk landning.
2010-04-25

  Bibbi VIP
Kul och grattis till en välförtjänt placering!
2010-04-25

  En strimma av guld
En svävande dröm om att få flyga och känna lätthet. Rolig läsning du format och det kändes som en skön dröm.

bra skrivet
2010-04-25

  anits VIP
Vilken härlig och fantasifylld text
vilket sätt att landa på och vilken
plats, den här gillar jag mycket....
2010-04-25

  Amorina
Vilken jättehärlig, fantasifull bild! Härlig text att läsa med ett härligt slut! Jag gillar den här. Fint att kunna fly från verkligheten ibland, också en kort stund.
2010-04-25

  PPQ
den här ger mig syre, inte luft under vingarna utan syre. Det känns skönt atta ndas liksom briljant text
2010-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP