Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ROCKHOLM

stockholms gator ligger öppna nu

som inbjudningskort

alla rör sig väldigt fort

allting är ståtligt och stort

stockholms gator ligger öppna som

ett inbjudningskort

för en kattögd sockerpojke

från en stockholmsförort

och berusad av en dröm om det

han aldrig har gjort

raglar johnny genom dimmorna

mot helvetets port

 

 

vara yr och euforisk

av för mycket för fort

man vill satsa allt man har

på dessa inbjudningskort

för det står mitt namn på allihop

i rosa neon

Jesus Kristus är den enda vägen

bort härifrån

det grå troll i alla vandringssägner

skrönor och skrock

men nu vill jag svepas med

i denna huvudstadsrock

 

 

stockholmsvimlet myllrar vidare

ett centrum, ett nav

men det blir en blixtvisit

och sedan ger jag mig av

mälardrottningen är grann att skåda

sminkad och snygg

har du bara pengar lägger hon sig

villigt på rygg

första kyssen smakar alltid smultron

sen är du fast

hon har blivit din narkotika

din lyxiga last

 

 

LARZ GUSTAFSSON    26/4 2010




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 276 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-26 14:57



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Det här påminner mig om en låt av Shane Mcgowan, som jag tyvärr glömt titeln på, och skivan är också försvunnen. Men den handlar också om en kille som kommer storögd och naiv till stan. Det går ju som det går..
2010-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP