Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En enorm trötthet efter att ha börjat på arbetsträning igen och ett svullet knä och höften känns jobbig...


Naturens budskap

I början på mars stod jag vid
mitt fönster och tänkte:

Ska aldrig VINTERN ta slut

det kändes som man verkligen
ville GE OPP

men så känns plötsligt

Vinden både varm och kall

Morgonkylan biter i min kind

Cyklar tvättas och putsas

I trädgården krattas höstlöven undan

I vinterns grushög tittar gula tussilago fram

Blåsippsbacken bjuder in till en vacker bild

Vitsippshagen - oh så vackert

Älven brusar

Tranorna dansar och svanarna övar på årets uppsättning
av Svansjön

Vinterns is sköljs bort och glittrande vatten anas

Möblerna sätts ut i bersån

Fåglarna sjunger i sådana härliga toner

Det är så mycket som ska hinnas med

Men jag sätter mig ner och kopplar av med papper, penna
och lyssnar på naturens budskap - VÅREN ÄR HÄR




Fri vers av sajo
Läst 193 gånger
Publicerad 2010-04-26 17:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sajo