Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Triangeldramor

Fyra dagar blåst
snöstorm i byarna
luncha i vindsäck
skida i snömjölk
ser 150 meter
är i mig själv.
Upp på en topp
en mindre topp
pga vindarna
blåser nästan bort
kallt, svettigt
underbart skönt
med bastu
innan kvällsmaten
serveras...

Nästa tur
med än tyngre rygga
solen strålar
vinden är stilla
fjällen visar upp sig
med allt vad de har
dånande vackert.
Tälta i snö
trångt, kondens, kallt
jobba sig varm
varmvattenflaska
för sovsäcksvärmning
sover gott,
ännu en tältnatt
efter milslång skidtur
med kompasskurs.
Njuter av allt
godispåse, soppa, stormköksmat
solskenet,
perfekt snö att glida på
pulkorna dras
upp och ner..
Gräva bivack
en etta för tre
snön värmer
ger oss nattskydd
tryggt, rymligt
skönt att var ute
slippa gå "in"
och...
jag lärde mig massor av
mina äventyr..
Härlig känsla
som ger mig än
mer kunskapsstyrka...

I'll come back..




Fri vers (Prosapoesi) av Shifra
Läst 210 gånger
Publicerad 2010-04-27 08:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shifra